Tva dagars utflykt till en ny underbar lodge vid en anlagd sjo i regnskogen , ett dammbygge for elforsorjning till Kuching som ligger ca 4 timmar harifran. Vi blev upphamtade i sma kanoter med motor som tog oss till en etniskt folkslag -ibanfolket. Det lever efter sina urgamla seder med i huvudsak fiske, jakt och risodlingar. Det har folket lever i sk langhus, dar ca 15 familjer delar ett langhus. Vi blev bjudna pa en typisk ibanlunch, dvs narproducerat fran regnskogen, jattegott! Efter lunchen sa fick provskjuta blasror med giftpil pa en tavla – nu vill jag (M) skryta lite, jag skot battre an C och dessutom bast av gruppen.

Efter en battur tillbaka till lodgen, forrasten Hilton hotell som det heter ute i vildmarken sa tog C och jag ett svalkande dopp i den konstgjorda sjon, vilken surpise med en temperatur over 30 grader i vattnet det var nagot for oss badkrukor, vi doppade oss faktiskt tva ganger.

Ja, Hilton hotell kan inte bista med foton pga langsam overforing, det blir ytterligare vantan.

Nu aker vi tillbaka till Kuching och skall i overmorgon aka vidare till PNG (alltsa Papua Nya Guinea).